De koe en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vrijwel elke keer als u buiten een grote stad komt kunt u ze zien grazen op de weilanden. Maar wanneer het winter is blijven de melkkoeien binnen, en sommigen komen zelfs nooit buiten de stal. Door de langere periodes waarin de koeien binnen blijven is de stalinrichting een van de belangrijkste factoren in het geluk van een koe. Maar waarom is een gelukkige melkkoe nu zo belangrijk?

 De gelukkige melkkoe

Er zijn verschillende onderzoeken verricht naar de voordelen van een gelukkige melkkoe. Zo vertelt de Newcastle University dat niet alleen de melkproductie wordt verhoogd wanneer de koe gelukkig is, maar de gelukkige melkkoe leeft ook langer. Het geluk van de koe wordt bepaald door vier principes, namelijk:

  • Huisvesting
  • Voeding
  • Gezondheid
  • Gedrag

Wanneer u de vier principes leest, dan gaat er misschien al een belletje rinkelen: ze hangen inderdaad allemaal met elkaar samen! Goede huisvesting en voeding leidt tot een betere gezondheid van de melkkoe waardoor de koe gelukkiger wordt en hierdoor meer melk produceert. En een hogere melkproductie maakt de boer natuurlijk hartstikke gelukkig!

De gelukkige boer

Voor een melkveehouder is de melkproductie natuurlijk erg belangrijk en in ons 30 jaar bestaan hebben wij vaak de vraag gekregen hoe iemand zijn melkproductie kan verhogen. Meer melkproductie betekend namelijk meer omzet. Maar stel dat de melkkoe ook nog eens langer leeft? Dat betekend dus niet alleen meer melkproductie maar ook extra jaren dat de koe melk produceert! Daar krijg je gelukkige boeren van! De aandacht naar -en investering in de juiste huisvesting kost geld en inzet op de korte termijn maar op de lange termijn leidt het tot gelukkige koeien, en dat leidt weer tot gelukkige boeren!

 Koecomfort concreet

Vraagt u zich nu af hoe u de koecomfort kunt verbeteren? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Wij zetten ons in voor het welzijn van de koe, zowel in de stal als in de wei. Dit doen wij door het ontwikkelen van innoverende producten voor binnen en buitenland welke de leefomgeving van de melkkoe verbeteren. Hiermee wordt de leeftijd van de melkkoe, en dus het aantal lactaties, verlengt. Een gezonde, gelukkige koe leeft namelijk langer! Dit is niet alleen belangrijk voor de koe maar ook voordelig voor de melkveehouder. Zo verlaagt het de jongvee opfok en de veeartskosten. Naast stalinrichting richten wij ons ook op stalventilatie, mestverwerking- en opslag en het blijven ontwikkelen van stal innovaties.