Omdat wij het belangrijk vinden dat de melkkoe een comfortabel en duurzaam leven leidt hebben wij het product voor de moderne stalinrichting ‘Ascon Vrijligbox’ ontwikkeld. Met als doel zo veel mogelijk comfort voor de koe is de Ascon Vrijligbox de oplossing voor een hogere melkproductie door het verhogen van het welzijn van de koe.

Hoe de Ascon Vrijligbox werkt

De naam zegt het al: in de Ascon Vrijligbox ligt de koe volledig vrij! Dit is belangrijk omdat de koe hierdoor de mogelijkheid krijgt langer te kunnen blijven liggen. Dit geeft de koe rust en hierdoor krijgt de koe ook alle gelegenheid om goed te kunnen herkauwen! De Ascon Vrijligbox biedt daarnaast ook veel meer ruimte dan reguliere ligboxen. De koe stoot zich niet meer en kan zich daardoor ook niet meer verwonden. Dit is nog eens moderne stalinrichting!

De stalinrichting en veiligheid

De Ascon Vrijligbox is verkrijgbaar in elk gewenste breedte en kan dus perfect op maat gemaakt worden. De box bestaat uit vanaf 80 cm  schuin omhoogstekende massief en enigszins flexibele  kunststof palen. Deze palen vormen de afscheiding tussen de ligboxen. Deze kunststof boxafscheidingen zijn eveneens op de vloer gemaakt en vormen zo een gerieflijk “nest”. De veiligheid van de melkkoe komt in het geding wanneer de kans bestaat dat de koe te ver naar voren kruipt in de ligbox en hierdoor vast kan komen te zitten. Bij de Ascon Vrijligbox is dit gevaar niet aanwezig. Golfschoftboom, knieboom en flexibele kop/nek kabel (voorzien van 32 millimeter bescherming) voorkomen dit.

Het resultaat

Wanneer u de Ascon Vrijligbox heeft geplaatst zult u al direct zien dat er meer ruimte is voor uw koeien. Uw koeien zullen rustiger worden, minder blessures oplopen dus minder afvoer, dus de gemiddelde leeftijd zal hoger worden en er zullen dus zich zichtbare verhogingen tonen in uw melkproductie. Kortom: Een gelukkige koe leidt tot een gelukkige boer. U hoeft niet alleen te verwachten dat het uw melkproductie vergroten zal, u mag ook schonere stallen verwachten! Door de rechte ligging van de koe blijven de vrijligboxen bovendien schoner dan de reguliere ligboxen! Hierdoor is de Ascon Vrijligbox een ‘must-have’ op het gebied van moderne en duurzame stalinrichting!

Vrijblijvend advies van Wateler

Bij Wateler weten we waar we het over hebben. U krijgt concreet en deskundig advies op al uw vragen over stalinrichting, mestopslag, mestverwerking, stalventilatie en Ascon producten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en volg ons op Facebook voor handige tips, actuele nieuws en concreet advies!