Ascon Vrijligbox.

Ascon vrijligbox

De Ascon vrijligbox is ontwikkeld door Wateler en ontworpen met het oog op zoveel mogelijk comfort voor de koe. Het is belangrijk dat de koe een lang en duurzaam leven leidt in een stal. De Ascon vrijligbox maakt dit mede mogelijk.


Comfortabel en schoon

In de vrijligbox ligt de koe volledig vrij waardoor de koe langer ligt dan in een reguliere ligbox. Dit geeft de koe rust en de gelegenheid om goed te herkauwen. Dit komt de melkproductie ten goede. Door de rechte ligging van de koe blijven de vrijligboxen bovendien schoner. Daarnaast heeft de koe zowel bij het liggen als opstaan veel ruimte, waardoor zij zich niet kan stoten of verwonden.

ascon vrijligbox

Ruimtelijk en veilig

De Ascon vrijligbox is er in elke gewenste breedte en bestaat uit schuinomhoogstekende kunststof palen, die de afscheiding vormen tussen de ligboxen.

De ligbox heeft verhoogde golfschoftbomen, die de koe bij het gaan liggen en weer opstaan alle ruimte geven.

Daarnaast zijn ook de boxafscheidingen op de vloer gemaakt van kunststof. Tot slot is er kabel  met 32 millimeter bescherming voor de boxen langs gespannen. Deze vormt een belemmering voor de koe om door de box naar voren te lopen. Soms komt het echter voor dat een zieke of kreupele koe toch te ver naar voren kruipt. Er is dan geen nood want de kabel is flexibel en kan gemakkelijk met een snelsluiting worden losgemaakt.

Kies voor de Ascon vrijligbox.
Kom langs of maak vrijblijvend een afspraak.